Wie?

Wie is Mathijs Bos?

Hieronder mijn leven in vogelvlucht:

In de 9e maand van het jaar 1983 deed ik voor de eerste keer mijn oogjes open. Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam. Waar ik nu na ruim 27 jaar overigens nog steeds woonachtig ben. Ik groeide op als vrolijk kereltje en al na 9 maanden had ik ontdekt hoe ik sneller door ‘de grote mensen wereld’ kon bewegen. Juist ja.. lopen, rennen, vliegen!

Voor mijn ouders was dit in het begin natuurlijk helemaal geweldig.. Mathijs kan lopen!’    Al kan ik me heel goed voorstellen dat er ook momenten zijn geweest, dat ze er wellicht iets minder blij mee waren!:) Ik ben opgegroeid in een gezellig gezin bestaande uit 4 kinderen. De oudste van het 4tal ben ik! En prijs me zeer gelukkig dat ik nog 2 jongere broers en 1 zusje heb!

Mooie herinneringen  Als ik terug denk aan mijn jeugd, dan word ik voornamelijk blij. Ik had eigenlijk alles wat mijn hartje begeerde;

  • Groot gezellig gezin – Mijn vader als kostwinner en mijn moeder deed vooral alles in het huishouden.
  • Een mooi huis –  Ik vond het altijd heerlijk die ‘gezellige drukte’.. maar de mogelijkheid om me af en toe even terug te trekken in mijn kamer, was prettig!
  • Vakantie! – Naast de vele vakanties die ik me kan herinneren heb ik een groot deel van mijn jeugd doorgebracht op een grote familiecamping op de Veluwe. En na 27 jaar vind ik het nog steeds heerlijk om hier af en toe de rust te vinden.
  • Vriendjes – Op school, de voetbal vereniging T.O.B en vooral ook een hele grote groep vrienden op camping de Wije werelt.
  • Voetbal – Net zoals heel veel jongens heb ik vrijwel mijn hele jeugd gevoetbald. Het werd helaas geen plaats in het Nederlands elftal, maar wel een leuke tijd!
  • Gezelligheid -En net als bij vele anderen gezinnen, werd gezelligheid vaak geassocieerd met ‘lekker eten’. En vooral dit ‘lekkere eten’ heeft in mijn verdere ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld.

Zoals ik al vermelde heeft eten een belangrijke rol gespeeld in mijn verdere ontwikkeling. Want naast dat ik ouder en groter werd, groeide mijn buikje met me mee. En denk nu niet gelijk aan het extreme, zoals je nu helaas vaak ziet bij veel kinderen! Maar laten we het houden op wat ongewenste vetrolletjes!:) Ik werd hier bewuster van zo rond de overgang naar de middelbare school. Ik was een echte puber, met de gezonde behoefte om meer van ‘de meisjes’ te weten te komen. Alleen werd ik nu ineens gefronteerd met het feit dat ik iets meer spekjes had dan mijn vriendjes. Dat was balen!! Begrijp me goed, ik ben nooit gepest.. maar kreeg op een zeker moment toch wel een zekere ‘schaamte’.

Mijn passie voor een gezonde levenstijl Als kleine jongen kwam ik al af en toe in het sportcentrum van mijn oom. En tot op de dag van vandaag runt hij deze gezellige sportschool onder de naam Panatta Gym op de oudeschans in Amsterdam.

Mede door zijn inspirerende verhalen en foto’s van zijn fitnesswedstrijden besloot ik om daar meer over te weten komen. Want ja.. ik zag alleen maar gespierde strakke lichamen voorbij komen en deze mannen speelden over het algemeen niet in een voetbalteam! Om een lang verhaal kort te maken… 

Op 14 jarige leeftijd kocht ik een paar magazine’s over fitness en ruilde mijn abonnement bij de voetbal vereniging om voor een fitness abonnement!

Na een maand of 2 hard werken zag ik al flinke veranderingen.. en een leuke bijkomstigheid was, dat dit ook door de meiden op school werd opgemerkt. Ik had er een nieuwe passie bij! Ik wilde dan ook het liefst zoveel mogelijk weten over alles wat met fitness te maken had.

Een niet zo’n gekke volgende stap was dat ik op 16 jarige leeftijd voor het eerst een paar uur fitness begeleiding aan het geven was in de sportschool van mijn oom. Ik heb hier dan ook bijna 5 jaar gewerkt en heb daar veel ervaring en kennis mogen opdoen. In 2004 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik gaan werken bij Sportcentrum Play-Fit in Landsmeer. Ook hier heb ik 5 jaar in vast dienstverband gewerkt en met ontzettend veel plezier. In die 10 jaar tijd heb ik mijzelf mogen ontwikkelen van een jonge knul van 16 die het vooral leuk vond om een strak lichaam te krijgen… tot een ‘Allround Lifestyle Docent’ die dagelijks andere mensen helpt bij het bereiken van hun wensen.

Na ruim 10 jaar werkervaring, talloze opleidingen en een grote passie om mensen te helpen met hun gezondheid ben ik in 2009 mijn Coachings / Trainings bedrijfje Tjekken gestart.

 Met maar 1 doel – Andere mensen helpen!

Mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling Nu je wat meer over ‘mijn geschiedenis’ weet, begrijp je waarschijnlijk nog beter waar mijn passie en drive vandaan komen om andere mensen te helpen met hun gezondheid. En dat ik dus erg graag met andere deel wat een gezondere manier van eten, trainen en leven is.

Naast mijn drive om mensen te leren wat een handigere manier van eten en trainen is om gezond te zijn en/of een strak lichaam te krijgen.. heb ik nog ergens anders een grote passie voor gekregen namelijk, persoonlijke ontwikkeling.

De laatste jaren word er steeds meer aandacht aan Persoonlijke ontwikkeling besteed. Zo komen er maandelijks talloze boeken, video’s, seminairs en opleidingen  bij over dit onderwerp. Terwijl er eigenlijk gewoon mee bedoeld word hoe een persoon zich ontwikkeld. Maargoed , voor een groot deel bepaald wat er tussen onze oren gebeurd(ons brein) de invulling van ons leven. En vaak is het zo dat we er ons bewuster mee bezig gaan houden wanneer we iets meemaken wat nogal een inpact heeft op doen en laten.. het leven.

Waarom doen we wat we doen? Dit is een vraag die mij al jarenlang bezig houd. Tevens meteen de belangrijkste reden waarom ik mij ben gaan verdiepen in alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.

Nogmaals dit blijft een Blog en geen boek maar ik zal je in een paar regels proberen uit te leggen waarom ik me hier in ben gaan verdiepen.

1.       Door de ‘dieet ervaringen’ met mijn klanten Nu dat ik mij meer verdiept heb in de werking van ons brein, komt het gelukkig steeds minder vaak voor.. maar vooral in het begin dat ik mensen ging helpen bij het bereiken van hun gewenste gewicht, ging dit niet altijd even makkelijk. Want heel vaak zeggen en willen we het ene.. bijvoorbeeld sporten en/of gezond eten maar doen we het tegenovergestelde! WHY?

2.      Doordat ik een periode zelf ongewenst gedrag vertoonde Zo heb ik mij bijvoorbeeld een aantal jaar onzeker gevoeld over mijn lichaam.. terwijl ik inmiddels al lang een gespierd en strak lichaam had. WHY? Daarnaast ben ik een aantal keer vreemdgegaan in een relatie waar ik stapelgek op de ander was. WHY?

3.      Door de plotse scheiding van mijn ouders Ja, naast alle mooie tijden die ik heb meegemaakt, ken ik ook een periode die veel minder ‘gezellig’ was.. zeg maar gewoon pijnlijk! Na deze breuk tussen mijn ouders, zijn hier tal van zaken naar boven gekomen (zoals je begrijpt kan ik hier om privacy redenen van anderen niet te diep op ingaan) waar ik en andere in mijn familie nooit geen weet van hadden. WHY? 

 Gelukkig heb ik de mogelijkheid gehad en/of gepakt om de antwoorden te vinden op deze vragen. Ruim 4 jaar terug kwam ik via een goeie vriend in aanraking met een ‘Guru’ op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, Anthony Robbins. Ik heb door al zijn Boeken, Video’s, Seminairs zo ontzettend veel mogen leren over mensen en hun gedrag! En uiteraard ook mijn gedrag! Dit was echt een ommekeer in mijn leven! Natuurlijk is dit lang niet de enige persoon waar ik heel veel van geleerd heb over persoonlijke ontwikkeling. Andere grote inspiratiebronnen zijn o.a: Stephen Covey, Bob Proctor, Napolen Hill en vele andere.. Waar ik ook ontzettend veel heb geleerd over mezelf en technieken om onhandig gedrag bij anderen aan te pakken is de Opleiding: NLP Life Coach van Coachworld

Niet zo maar een verhaal over mezelf…..

Ik hoop dat je op dit moment nog steeds aan het lezen bent en dat ik je met ‘mijn levensverhaal’  enigzins heb kunnen boeien. Door alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt ben ik in ieder geval van mening dat wij mensen in t algemeen veel meer met elkaar moeten delen. Iedereen heeft namelijk zijn of haar verhaal, nietwaar? Waarom doe jij bijvoorbeeld wat jij doet? En loop jij met de vragen die jij hebt?

Ik ben er in ieder geval ontzettend benieuwd naar… en zou t erg leuk vinden en waarderen als jij een stukje over jezelf wilt schrijven. En dat kunnen 2 zinnen zijn of een kort verhaal. Vragen mogen natuurlijk ook, want ik zal altijd een reactie terug plaatsten.

Mijn boodschap middels dit verhaal is dat de grootste lessen te leren zijn in tijden waarin het juist even niet gaat zoals je misschien zou willen. Mijn belangrijkste tip aan jou wanneer je iets in jouw leven zou willen veranderen is: Stel je open, omarm je ongewenste gedrag en vraag om hulp!

Het heeft bij mij een paar jaar geduurd voordat ik de confrontatie aan durfte te gaan met mezelf. Maar ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend dankbaar voor de mensen die mij hebben geholpen om te bereiken wat ik nu heb. En dan heb ik het niet over dure mooie auto’s en sieraden.. maar over leven in vrijheid, in volle gezondheid en met ontzettend veel passie!

‘Als je altijd doet wat je altijd deed, zal je altijd krijgen wat je al hebt’

                                                               Onderneem actie!

Met de artikelen op deze website hoop ik nog meer mensen te kunnen helpen en te inspireren.. en nodig je nogmaals uit om ook jouw stem te laten horen door een reactie te plaatsen onder dit Blog.

‘Leef met passie & in volle gezondheid!’

Mathijs Bos


Plaats een reactie