3 Belangrijke factoren in gedragsverandering

Als mens hebben we allerlij behoeften, dingen waar we naar streven, die we “moeten” hebben voor we onszelf gelukkig “mogen” vinden. Als je aan iemand vraagt waar hij of zij behoefte aan heeft krijg je tal van verschillende antwoorden: rust, gezelligheid, vrijheid, plezier, luxe, vriendschap, vertrouwen, noem het maar op..

1.       De 6 menselijke behoeften.

Wat zijn onze drijfveren, oftwel de zes menselijke behoeften?

En hoe beinvloeden deze behoeften op dit moment jouw leven? En wat zou je kunnen veranderen in het bevredigen van deze behoeften om zodoende veel meer uit jezelf en je leven te halen?Antwoord op deze en andere vragen, lees je in het Blog:                                              De 6 menselijke behoeften.   

2.     Jouw persoonlijke Blauwdruk.

Iedereen beschikt over unieke Blauwdruk. Onze persoonlijk Blauwdruk word gevormd door een aantal verschillende factoren en beinvloed continu hoe we de wereld om ons heen ervaren. Je zou je Blauwdruk kunnen vergelijken met de processor(verwerkt en bestuurt de informatie)  van een computer.

Wanneer  jij zegt dat je iets heeel graag wilt bereiken, bijvoorbeeld een slank lichaam… maar het nog steeds niet echt is gelukt. Dan komt het hoogstwaarschijnlijk omdat je Blauwdruk; wat je gelooft, je overtuigingen(diep van binnen) en verwachtingen niet in lijn lopen met datgene wat je zegt dat je wilt bereiken.

Verander je Blauwdruk, verander je leven!

3.     Emoties

Emoties zorgen ervoor dat jij zal  starten of stoppen met een bewust gewenste verandering .Dit geld dus ook voor het starten het starten of stoppen van gezond eten, sporten en  afslanken Tachtig procent van het succes bij veranderen, geld dus ook voor gewichtsverlies, is psychologie. Twintig procent is de mechanica, de “hoe.”


Wat zijn emoties eigenlijk?’

‘Maar als het vaak niet op de waarheid gebasseerd is wat we ervaren…  waarom zijn emoties dan zo belangrijk?’

Wanneer je leert en begrijpt waar jouw emoties vandaan komen en hoe je ze veel vaker in je voordeel kan gebruiken..

Gaat dit je enorme krachten geven in alles wat je doet!


Over Mathijs Bos

Personal Lifestyle Coach
Dit bericht werd geplaatst in COACHING en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie