Gemakkelijker afslanken door meer ‘schoon’ water te drinken

Waarschijnlijk heb je deze tip al vaker voorbij zien komen…. EN dit is TERECHT!!
Meer water drinken is 1 van de simpelste dingen die je kunt doen om het afslank proces te versnellen.. helaas word dit nog zelden goed toegepast!

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water: onze hersenen bestaan voor 76% uit water. Onze longen voor 90%, ons bloed voor 84% en bloedplasma is 98% water.

Belangrijke processen zoals onze spijsvertering, bloedsomloop en het uitscheidings systeem kunnen niet werken zonder water. Water vervoert voedingstoffen naar alle vitale onderdelen van ons lichaam, speelt een cruciale rol in de handhaving van de lichaamstemperatuur en dient als bouw materiaal voor groei en herstel van je lichaam.

Stel je zelf eens voor dat je lichaam een groot aquarium is….
Miljoenen visjes en plantjes (je lichaamscellen) proberen daar te overleven…

Wat denk je dat er gebeurt met die visjes als je er in plaats van schoon zuurstof rijk water continu koolzuurhoudende frisdranken, koffie, en tal van andere ‘energiedrankjes uit spannende blikjes’ in laat lopen???

Denk je echt dat ze gezonder worden, gelukkig zijn en sneller gaan zwemmen?

NEE!! NATUURLIJK NIET!! DE VISSEN GAAN GEWOON VELE MALEN SNELLER DOOD!


Je bent er inmiddels achter gekomen hoe groot het belang van hydratatie is…

Alleen al de dagelijkse verversing en aanvulling van jouw vissenkom met zuiver water zal de kans op ziekten enorm verkleinen. Daarnaast zal veroudering worden tegen gegaan en zal je gaan beschikken over veel meer energie!

Gemakkelijker afslanken? Drink meer water!

Ik hoop dat je door het lezen van bovenstaande informatie iets bewuster bent geworden over het belang van water drinken… Heb je al een glas water naast je?:)

Maar water is naast zuurstof niet alleen het belangrijkste dat we nodig hebben om in leven te blijven… Het dagelijks drinken van voldoende schoon water helpt ook ontzettend bij het verliezen van de overtollige kilo’s vet!

Bij afslanken denken veel mensen vaker aan minder of anders gaan eten. Maar waardoor denk je dat dit voedsel naar de cellen word gebracht? En hoe denk je dat je lichaam de overtollige afvalstoffen kwijt raakt? Inderdaad… door water!

‘’De meeste mensen krijgen te weinig schoon water binnen,      wat het moeilijker maakt om af te vallen’’

Water is de beste bron om je lichaam te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Daarnaast bevat water geen calorieën en bevat het geen stoffen die schadelijk zijn voor je lichaam! Sterker nog, water helpt juist bij het afvoeren van schadelijke stoffen. Zeker wanneer je aan het afslanken bent is dat ontzettend belangrijk. Vetcellen zitten namelijk vol met allerlei gevaarlijke stoffen. Wanneer je afvalt komen deze stoffen vrij en moeten zo snel mogelijk uit je lichaam worden gewerkt.


Hoeveel water moet ik dagelijks drinken?

 

Drink niet teveel water uit de kraan en uit plastic flessen!

Vaak gaan we er van uit dat we in in Nederland vrij goed drinkwater hebben. Nou is dit ook wel zo… in vergelijking met andere landen. 

Maar door o.a lozingen van afval van fabrieken, grote vervuilingen door consumenten, het gebruik van landbouwgif van boeren, medicijnen afval (een belangrijke is de pil voor vrouwen) en nucluair afval in onze aarde,  is het voor de zuiveringsinstallatie onmogelijk geworden om dit er allemaal uit te filteren! Gevolg is dat jij en ik dit gewoon binnen krijgen door het drinken van ongezuiverd kraanwater!

Mijn advies is om zoveel mogelijk gezuiverd water te kopen in de winkel.
Ik raad je wel aan om te kiezen voor water in  glazen flessen, dit vanwege de weekmakers in plastic flessen, wat je ook niet teveel wilt binnenkrijgen.
Nog beter en gemakkelijker is om zelf een goed zuiveringsapparaat aan te schaffen en op je kraan te monteren.


Mocht je vragen, opmerkingen of tips hebben naar aanleiding van dit blog, dan kan je deze altijd onderaan dit blog plaatsen.

‘Leef met passie, in volle gezondheid’

Mathijs Bos
Personal Lifestyle coach

P.S Ik waardeer het echt enorm wanneer je dit Blog deelt met anderen en/of beloond met een ‘LIKE’!

Over Mathijs Bos

Personal Lifestyle Coach
Dit bericht werd geplaatst in VOEDING, Voor Altijd Slank En Fit en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie